Patronul Romet a bătut palma cu cea mai înstărită familie din Turcia

Superlit A.S. din Turcia şi Grup Romet S.A. din Buzău au creat compania Superlit Romet S.A., specializată pe fabricarea de tuburi din răşini poliesterice armate cu fire de sticlă. Inaugurarea oficială a fabricii a avut loc ieri, iar la eveniment au participat majoritatea autorităţilor locale şi judeţene, politicieni, reprezentanţi ai unor companii din Buzău şi din ţară, dar şi numeroşi jurnalişti. Invitată de onoare a fost doamna Ayşe Sinirlioglu, Ambasad­r al Turciei în România.

Tehnologie de ultimă oră
Cu aproape 100 de angajaţi şi o capacitate de producţie/comenzi de circa 20 de milioane de euro pe an, noua companie va furniza echipamente de ultimă generaţie datorită tehnologiei ce include echipamente şi instalaţii moderne.
“Sînt onorat de faptul că partenerii noştri turci au ales să investească în România alături de firma Romet. Această investiţie este strategică pentru că ţara noastră va fi în curînd mare consumatoare de conducte de mari dimensiuni, iar Superlit Romet produce ţevile cu cel mai mare diametru din România”, a afirmat Constantin Toma, patronul grupului de firme Romet.

Piaţă în continuă creştere
Reprezentanţii companiei spun că valoarea pieţei interne de ţevi şi conducte de mari dimensiuni este de peste 50 de milioane de euro, dar în următorii ani aceasta se va dubla, avînd în vedere că la ora actuală doar 60 % din localităţile din România sînt alimentate cu apă , termenul stabilit pentru acoperirea totală a ţării fiind 2018. “Dacă afacerile vor merge bine şi criza economică nu ne va afecta prea mult, avem în plan deschiderea altor fabrici în alte regiuni ale ţării. În fabrica de la Buzău vom amplasa în curînd un nou utilaj care va duce la dublarea producţiei de ţevi”, a mai declarat Constantin Toma. Superlit Romet este controlată în proporţie de 60 % de Superlit Turcia , cota de participare a Grup Romet fiind 40%.